Skip to main content

Vloerverwarming op netten leggen? Slim gezien!


Vloerverwarming op netten plaatsen? Dat doe je om verschillende redenen. Bijvoorbeeld als frezen of Tackeren geen optie is of om contactgeluid op verdiepingen te verminderen. In dergelijke situaties is het compacte netsysteem een interessant alternatief voor andere verlegsystemen. Zeker als je voor de onbetwiste kwaliteitsmaterialen van premium kwaliteitsmerk EVOTUBE® kiest.

Opbouw vloerverwarming met netsysteem

  • Betonplaat

  • Isolatie

  • Gegalvaniseerde vloerverwarmingsnetten

  • Randisolatie

  • Vloerverwarmingsbuizen

  • Bevestiging (tie wrap, snelstropper of vlechtdraad)

  • Dekvloer

  • Afgewerkte eindvloer

Vloerverwarming EvoTube opbouw netsysteem

Waarom vloerverwarming op netten?

Akoestisch comfort

Om de akoestische normen voor contactgeluidisolatie in appartementsgebouwen, woon- of kantooromgevingen te respecteren, is vloerverwarming op netten leggen zeker een interessante keuze. Vooral op verdiepingen voorkom je storende contactgeluiden dankzij het zwevende systeem. De krimpnetten en verwarmingsbuizen worden namelijk op akoestische ontkoppelingsmatten geplaatst, zonder directe verbindingspunten tussen boven- en ondervloer. Daardoor heb je geen akoestische lekken en hoor je veel minder storende contactgeluiden.

Voor een optimaal effect raden we bij EVOTUBE® alleszins aan om op verdiepingen ALTIJD een akoestische folie of akoestische mat tussen de ondervloer en het netsysteem te plaatsen.

Ideaal voor renovatie

Heb je niet voldoende opbouwhoogte beschikbaar om vloerisolatie of geïsoleerde Tackerplaten te leggen? Dan is vloerverwarming op netten mogelijks een interessant alternatief. Bij dit systeem volstaat 70 mm opbouwhoogte al om verwarmingsbuizen aan de ondervloer te bevestigen. Die lage opbouw is een interessante troef bij nieuwbouw- én bij renovatieprojecten.

Het netsysteem is bijvoorbeeld toepasbaar bij onderkelderde gelijkvloerse verdiepingen met te weinig beschikbare opbouwhoogte. Met de relatief dunne krimpnetten kan je toch vloerverwarming leggen op de bestaande vloer en diezelfde vloer vervolgens aan de onderzijde isoleren via het kelderplafond.

Op bijna elk type ondervloer kan je vloerverwarming op netten plaatsen. De nat systeem configuratie werk je tenslotte af met een nieuw laagje chape waarop de gewenste vloerbekleding wordt geplaatst.

Ecologisch verantwoord

Van alle vloerverwarmingssystemen is vloerverwarming op netten de meest ecologisch verantwoorde keuze. De gegalvaniseerde netten zijn immers volledig recycleerbaar. Het totale systeem bevat, behalve de verwarmingsbuizen, ook haast geen kunststoffen.

Keuze uit bevestigingstechnieken

Vloerverwarming op netten plaatsen kan op verschillende manieren. Bind je de buizen liefst aan de draadmatten vast met tie wraps, snelstroppers of kies je voor de traditionele vlechttechniek? Jij beslist hoe je het liefst werkt.  

Tip: Vloerverwarming vlechten verloopt nog sneller, comfortabeler, ergonomischer met een professionele Max Twintiers vlechtmachine. Je bespaart zelfs op het draadverbruik! Koop of huur een professionele vlechtmachine bij EVOTUBE® en ervaar zelf het verschil!

Zet ons aan het rekenen

Niet zeker welke materialen je precies nodig hebt en hoeveel?
Onze interne studiedienst rekent met plezier een projectofferte op maat voor je uit.