Hoe wand-, plafond- of vloerverwarming plaatsen?

Wand-, plafond-, of vloerverwarming plaatsen kan op verschillende manieren. De beschikbare ondergrond en opbouwhoogte zijn doorgaans de bepalende factoren bij de systeemkeuze. Welke plaatsingsmethode je ook kiest, bij EVOTUBE® vind je de kwaliteitsmaterialen, accessoires en ondersteunende service die je nodig hebt om een professionele installatie te verzekeren.

3 technieken: infrezen, droog of nat systeem

Infrezen

Evotube vloerverwarming infrezen
  • Sleuven frezen in bestaande chape, beton-, Fermacell- of tegelvloer

→ Opbouwhoogtes ifv keuze isolatie en vloerbedekking

  • Enkel bij vlakke ondergrond die geen ingewerkte en doorsnijgevoelige technieken bevat

Nat systeem

Evotube wandverwarming nat systeem
  • Verwarmingsbuizen in de nog natte chape plaatsen

→ Benodigde opbouwhoogte (vanaf 7,5 cm)

  • Vooral toegepast bij nieuwbouwprojecten

Droog systeem

Evotube EvoDry verwarming droog systeem
  • Verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten leggen

→ Beperkte opbouwhoogte nodig (vanaf 1,7 cm)

  • bv. bij renovatie, houtskelet en nieuwbouw

Systeemoplossingen voor plaatsen vloerverwarming

Tacker

Evotube vloerverwarming tackersysteem

Dankzij de duidelijke markeringen op de Tacker plaat of rasterfolie weet je precies waar je elke clip wil nieten om de buizen op optimale afstand van elkaar te monteren.

Netsysteem

Evotube vloerverwarming netsysteem

Ook bij het netsysteem twijfel je geen seconde waar je de buizen wil vastclippen, strippen of vlechten. In appartementsgebouwen is ook het akoestisch effect erg interessant.

Noppenplaat

Evotube vloerverwarming leggen met noppenplaat

Vloerverwarming plaatsen is kinderspel met het noppenplaat systeem. Je positioneert de platen gewoon op de ondergrond en legt de buizen erin. Je hoeft niets meer vast te maken!

Betonkernactivering

Evotube vloerverwarming betonkernactivering

Betonkernactivering is een slimme keuze voor grote vloer- en dakoppervlaktes. De buizen worden rechtstreeks op de betonnetten gemonteerd voor het storten van vloeibare beton.

Frezen

Evotube vloerverwarming infrezen

In een chape, beton-, Fermacell- of tegelvloer die geen doorsnijgevoelige technieken bevat, worden sleuven gefreesd om de vloerverwarmingsbuizen in te plaatsen.

EvoDry

Evotube vloerverwarming droog systeem EvoDry

De EvoDry isolatieplaten hebben voorgefreesde groeven om de vloerverwarmingsbuizen in te leggen. Deze handige en snelle opbouw installatiemethode is erg populair bij renovatie.

Systeemoplossingen voor plaatsen wand- en plafondverwarming

EvoRail
nat systeem

EvoRail nat systeem voor wandverwarming en plafondverwarming

Bij een nat systeem voor wand- of plafondverwarming plaats je de ultra flexibele PE-RT verwarmingsbuizen rechtstreeks op de ruwbouwwanden voor de muren verder afgewerkt worden met pleister.

EvoDry
droog systeem

EvoDry droog systeem voor wandverwarming en plafondverwarming

Met vooraf ingefreesde EPS-platen plaats je in geen tijd klimaatwanden en -plafonds tussen buitenmuren en valse wanden of plafonds. Een snelle en doeltreffende installatiemethode waarbij je tegelijkertijd isoleert.

Al je materiaal bij één partner

Als ervaren verwarmingsinstallateur heb je ongetwijfeld al een duidelijke voorkeur en weet je precies wat je wil. In dat geval heb je bij EVOTUBE® de betrouwbare leverancier gevonden voor al je verwarmingstoebehoren. Met fabrieksgarantie en technische ondersteuning van onze in-house studiedienst.

Ben je bouwheer, architect of begin je pas vloerverwarming te plaatsen? Dan adviseren we je graag bij je systeemkeuze voor we een inventaris, legplan en prijsofferte opstellen. Zo ben je 100% gerust dat je de juiste keuzes maakt en dat je de juiste materialen bestelt voor jouw toepassing.

Stel ons al je vragen

Welk systeem je best kiest voor jouw project en welke materialen je precies nodig hebt? De verwarmingsspecialisten van de EVOTUBE® studiedienst denken, tekenen en rekenen met plezier met je mee.

+32 32 88 82 83
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kluizenmeersen 21 c
9170 Sint-Gillis-Waas

© Evotube
Made with love by Hootkoetuur